BYTE & RETUR

NÄR OLYCKAN ÄR FRAMME ÄR VI FÖRST PÅ PLATS

 

Vill du byta eller returnera skor?

Oavsett om du vill byta eller returnera (dvs göra ett återköp), kontakta oss på kundtjanst@grandshoes.se Därefter får du instruktioner om hur processen går vidare.
Vid byte, se på grandshoes.se vilken annan typ skor eller storlek du vill byta till innan du kontaktar oss. Det går även att byta till annan modell.

Varför inga antika kRyssformulär och returetiketter i paketet?
  • För att det är slöseri med papper (90+% av dessa papper skulle gå rakt ner återvinningen)
  • För att Du vid behov av vägledning ska kunna byta till rätt storlek eller modell snabbt.
  • För att Du vid återköp ska få dina pengar tillbaka direkt när returen är hos oss. 
  • Och för att vi får en sista chans att tjata om att paketera returen fint och bra :)

VÅR BYTESSERVICE GÄLLER ENDAST FÖR SKOR & KÄNGOR

Vi erbjuder endast möjligheten till byte av skor eller kängor. Dvs, vill du ha ett par andra strumpor, sulor, badsandaler, tröjor etc, så lägg en ny beställning och kontakta oss så förser vi dig med den returfraktsedel för dessa icke-sko produkter. 

Vid byte: Vem betalar retur/bytesfrakt?

Vid byte till andra skor bekostar Grand Shoes returkostnaderna genom att efter bytesanmälan förse dig med en förbetald returetikett som gäller för tjänsten Postnord MyPack Collect. 
Vi står för returfraktskostnaderna för byte av skor från EN beställning. Det vill säga om du efter att ha gjort ett byte på en order, och vill göra ytterligare ett byte (byte på byte) bekostar vi ej fraktkostanderna för ett eventuellt andra byte.

Vid återköp/utnyttjande av öppet köp: Vem betalar returfrakten?

Vid utnyttjande av öppet köp (dvs du vill ha pengarna åter, och inte byta till andra skor) står du som kund för kostnaden att sända skorna åter till Grand Shoes. Beställ en returfraktsedel genom att kontakta oss: kundtjanst@grandshoes.se
Kostnad för returfrakt (med vår returfraktsedel) av skor vid återköp är: 39 kr per returnerat par upp till 3 par skor. Vid retur av fler än 3 par skor är returkostnaden 300 kr. 

Exempel 1: Retur av 1 par skor = 39 kr.
Exempel 2: Retur av 3 par skor = 117 kr.
Exempel 3: Retur av 5 par skor = 300 kr.

  •  Dessa kostnader gäller retur med tjänsten Postnord MyPack Collect genom inlämning hos Postnordombud. 
  • Kostnaden för returfrakt regleras vid återbetalning.  
  • Kostnad för returfrakt av övriga produkter såsom strumpor, accessoarer, kläder, badtofflor med mera är 79 kr per returförsändelse. Retur sker då med tjänsten Postnord MyPack Collect genom inlämning hos Postnordombud. Returetikett beställs genom att kontakta oss: kundtjanst@grandshoes.se

Returfrakt vid köp som levererat med Budbee, Postnord MyPack Home eller företagsleverans

  • Budbee: För att göra en retur via Budbee ansvarar du själv för att boka upphämtning, vilket görs via Budbees app. Returfraktskostanden för Budbee är 99 kr per returförsändelse. Kostnaden regleras vid återbetalning.  
  • Postnord MyPack Home: Retur med upphämtning hemma hos dig med Postnord är ej möjlig.
  • Företagspaket: Kontakta oss för prisförfrågan. 

OBS! OBS! Ej skyddade skokartonger vid retur till Grand Shoes

Skokartongen, dess invändiga förpackningsmateriel samt eventuella hang-tags är en del av den ursprungliga produkten. För godkännande av retur ska skokartongen och övrigt förpackningsmateriel komma åter i oskadat skick. Därför krävs det att du vid retur/byte emballerar skokartongen/erna ordentligt. Det går utmärkt att återanvända det skyddsemballage vi satt runt skokartongerna vi skickade till dig. Att bara tejpa igen den nakna skokartongen och skicka tillbaka den betyder att du förstört en del av den ursprungliga produkten, och därmed förbrukat rätten till ett fullt återköp.