STORLEKSGUIDE

SÅ VÄLJER DU RÄTT STORLEK - OAVSETT MODELLER ELLER MÄRKE

 

 

DETTA BEHÖVER DU VETA OM SKOSTORLEKAR OCH VÅR APPROACH

 

1. Du har inte samma skostorlek på ALLA skor

Skovärlden är inte perfekt. Leverantörerna lyckas inte enas om hur stor en sko i exempelvis storlek 48 faktiskt ska vara. Skillnaden mellan passformen på ett par 48:or från ett märke till ett annat kan vara osannolikt stor. Du kan antingen välja att blir arg och frustrerad över detta, eller använda vår metod för att hitta rätt storlek - oavsett modell och märke. 

 

2. VI MÄTER SKORNA - DU MÄTER FÖTTERNA

Vi mäter för hand upp samtliga skomodeller vi har i lager. Du i din tur behöver mäta din LÄNGSTA fot (mätinstruktioner finns nedan) för sedan kunna matcha just ditt fotmått med våra skomått. Obs! Om du har mycket breda fötter och/eller höga/kraftiga vrister - läs mer här.

 

 

3. ANVÄND FITMYFEET - SE RÄTT STORLEK PER MODELL

Vi har ett eget sökverktyg som heter FitMyFeet där du i millimeter skriver in måttet på din längsta fot. När du sedan trycker SÖK får du fram sökresultat med skor som invändigt är 5-9 mm LÄNGRE än din längsta fot. Att skorna är längre än fotlängden är ju för att fötter och tår ska få plats :) Här hittar du FitMyFeet-verktyget.

 

4. FUNKAR FÖR DE ALLRA FLESTA, MEN INTE ALLA FÖTTER

Detta INTE är en vetenskapligt utprövad metod som fungerar för 100% av alla fötter. Men vi har använt metoden ända sedan 2007 då vi startade Grand Shoes, och törs med alla dessa år, tusentals beställningar, skor och fötter säga att den fungerar för 90%+ av alla kunder som valt att köpa skor efter sitt fotmått och vår metod. Om FitMyFeet inte ger dig rätt storlek trots allt är beror det oftast på att du har mycket breda fötter eller att du av bara farten råkat mäta lite fel. Läs mer om breda fötter och vanliga mätmissar nedan.

SÅ mäter du
Du behöver:
  • 1 tumstock eller måttband
  • 1 vägg
  • 1 bok (eller liknande blockform)
  • 1 assisterande person (mycket enklare så)
Mäta fötter steg 1
STEG 1

Ställ dig med båda hälarna dikt mot en vägg.

 

Mäta fötter steg 2
STEG 2

Lägg en bok, kloss eller annat lämpligt föremål dikt mot tåspetsen på den längsta foten.

 

Mäta fötter steg 3
STEG 3

Använd ett måttband eller liknande och mät avståndet.

 

Mäta fötter steg 4
STEG 4

Gör om mätningen en gång till, bara för att vara på den säkra sidan.

 

vanliga missar

Har du läst storleksguiden ovan, bör nedanstående inte gälla dig :) men vill du vara på den säkra sidan så kommer här tre vanligt förekommande missar när det gäller att förstå vår metod för att du ska hitta rätt storlek:


Att förväxla fotlängd med skornas innermått

Om din längsta fot exempelvis är 310 mm, så kan du INTE ha ett par skor där innermåttet som vi mätt upp också är 310 mm. Eller hur? Då får ju inte fötterna plats.
LÖSNING: Använd FitMyFeet, som automatiskt lägger till 5-9 mm ”luft” för tårna.

 

Att blanda ihop "Våra mått" med det som ev står på en etikett i skorna

Som du säkert sett på en plös eller en skokartong står det exempelvis 31.5 cm, eller 315 eller liknande.
Dessa siffror har INGENTING, verkligen INGENTING ALLS, att göra med vare sig hur långa skorna eller fötterna är. Vi har mätt upp över 10 000 par skor sedan starten 2007, och vi har aldrig sett att dessa siffrorna stämmer överens med verkligheten tillräckligt korrekt.
LÖSNING: Lita på det vi säger. Dessa kartong/etikettsiffror är inte användbara. Se våra mått istället.

 

Att du mätt på fel sätt och/eller bara mätt EN fot

Mät fötterna enligt våra instruktioner ovan - och inte på något annat sätt. Oftast är ena foten längre än den andra. Mät båda fötterna, en i taget. Du ska inte lägga till några mm för att "ha tillgodo". Mät så exakt du kan.
Och vad du än gör: rita INTE av din fot på papper. Det ger ett resultat som är helt oanvändbart.
LÖSNING: Om möjligt, ta hjälp av någon annan när du ska mäta.

 

BREDA ELLER SMALA FÖTTER
Breda/kraftiga - eller tunna/smala fötter?

Hur vet man om fötterna är smala, normal eller breda? Svaret är: det vet man. Om du har svårt att komma ner i de flesta "normala" skor och/eller brukar trampa utanför sulkanten har du sannolikt breda/kraftiga fötter.
Eller har du dragit åt snörningen till det innersta och skorna fortfarande glappar har du smala/tunna fötter.

De allra flesta av våra skomodeller är i "normalbred" läst. Har du aningen breda eller aningen smala fötter kan vi dock oftast hitta skomodeller som passar dina fötter. Har du däremot mycket breda/kraftiga fötter har vi tyvärr inga skor som passar, och vi rekommenderar inte att kompensera en mycket bred fot med att gå upp flera storlekssteg.

Du som har fötter som är något bredare eller smalare än normalt, hör gärna av dig till oss så ska vi återkomma med förslag på vilka av våra skor som kan passa. Du når oss på: kundtjanst@grandshoes.se

Fråga oss om storlekar

Vi har mätt och prövat mängder av skor på olika typer av fötter genom åren och vill gärna hjälpa till om du har specifika storleksfrågor. Vi har även bra kunskap om passformen på skor från varumärken vi inte själva säljer. Du säger märket + storleken så vet vi troligtvis vilken storlek du behöver oavsett märke.

Om du behöver hjälp att lista ut vilken storlek du ska välja på en specifik modell, kontakta oss :kundjanst@grandshoes.se

Kontakta oss