Våra favoritskor hösten 2021

 

Kräver du att ETT OCH SAMMA PAR SKOR ska vara snygga, sköna, mjuka, men stabila, varma, men inte för varma, vattentäta, men de ska ”andas”, inte vara låga, men inte för höga heller, de ska ha grov greppstark sula, men vara smidiga och lätta, de ska funka till jobb och en date, men även till skogpromenader - och helst gå att träna i…?

Vet du? Det verkar för bra för att kunna vara sant.

I kärleken finns den perfekta partnern bara på pappret (och i drömmen) Verkligheten ser annorlunda ut. Samma sak med skor. Men misströsta inte. Vi har mängder av skor och kängor som är så mycket mer än good enough. Låt oss presentera VÅRA favoriter för hösten 2021 - kanske de även blir DINA kommande favoriter:

 

Terrex Trailmaker

 

Terrex Trailmaker C.RDY

ADIDAS / TERREX

 

Som ett par tunnfodrade Terrex Hikster. Med sitt mjuka härliga PrimaLoft®-foder tar dessa outdoor-sneakers dig på äventyr i stan eller en bit ut i terrängen. En lyckad kombination av avslappnade sneakers, greppstarka trailskor och dessutom med ett lagom tjockt foder. 

Stor överlappade plös istället för bälgplös gör dem lätta att komma i (och ur) men håller även grus och smuts borta från innerskon. 

Är till skillnad från adidas övriga skor ganska normala i storleken och bredden. Se våra mått. 

 

+

Snygga, sköna, varma. What’s not to like?

-

Inget för dig som av naturen är varm om fötterna året om.

 

TILL Terrex Trailmaker

 


Blackstone AM 02

 

AM 02

BLACKSTONE

 

En klassiker hos oss. Firar många säsonger - av en god anledning. De är sköna och snygga. Inte supervarma, inte direkt kalla heller. Finns i flera färger. 

 

+

Snygga, sköna och inte allt för varma.

-

Vill du har mycket varma kängor i höst, välj något annat. Modellen AM02 passar heller EJ breda fötter.

 

TILL AM 02

 


Sorel Lanner Ridge

 

LANNER RIDGE

SOREL

 

För alla som inte åtnjuter komforten av golvvärme hemma och/eller går runt med STORA kalla tassar i golvdraget. 
Har dessutom en liten tunn gummisula som tillåter en kortare promenad utanför husknuten. 
Givet presenttips till farsdag eller jul.

 

+

Glid in, glid ur. Känn värmen och känseln komma tillbaks i fötterna.

-

Finns tyvärr bara upp till storlek 48 (dock stora som 49or). Så se våra mått en extra gång. .

 

Till Lanner Ridge

 


Adidas Forum Mid

 

FORUM MID

ADIDAS ORIGINALS

 

Okej, kanske en vattendelare här, men helt ärligt, hur kan man inte gilla dessa bad boys med sina subtila uppdateringar från originalmodellen. Supersnyggt skinn har de också.

 

+

Det var nästan 10 år sen vi såg adidas Forum göras i större storlekar än 49.  Kanske dröjer det 10 år till nästa gång igen?

-

Det är adidas = smalt och smått. Se våra mått.

 

Till Forum Mid

 


Blundstone 500 series

 

500-serien

BLUNDSTONE

 

Kvalitén, mångsidigheten och värdigheten. Essensen av Blundstones 500-serie. 
Det är ingen slump att vi nordbor har tagit denna Tasmanska (!) produkt till våra hjärtan. Du kan se snygg ut på fötterna och samtidigt vara hyfsat skyddad mot vårt ojämna höstväder. Är du dessutom bekväm av dig (läs: lite lat) är du en vinnare i dessa boots utan snörning.  
Eftersom de är rätt rymliga, så finns det även plats för raggsockar de allra kallaste dagarna eller att lägga in ett par filtsulor. 

 

+

Mångsidigheten, kvalitén.

-

Tillverkas tyvärr bara upp till en hyfsat stor 48:a. Och en annan nackdel är att de inte passar dig med mycket smala/tunna fötter. 

 

TILL 500-serien

 


Timnberland Originals 6inch

 

ORIGINALS II 6-inch boot

TIMBERLAND

 

Dessa hette back in the days (snart 10 år sen) Earthkeepers™ 6 inch Boot och har till vår stora förtjusning hittat fram ur Timberlands arkiv. 
De är är bara tunt fodrade men kan ta sig igenom hela vintern med viss förstärkning i form av filtsulor och/eller sockor. Vi har dem i flera färger. 

+

Snygga, sköna. Har uttagbar sula. 

-

Är höga. Vilket såklart är en fördel höst- och vintertid, men om du tycker att snöra kängor är det värsta du vet (handen på hjärtat - du kanske är lite bekväm av dig) - köp ett par Chelsea boots istället.

 

TILL Originals 6 inch-KÄNGORNA

 


Keen Newport

 

Targhee III

KEEN

 

Robusta,  vridstyva, rejäla skor med väl tilltaget tåskydd. Klarar många och långa promenader i de flesta stygga väder. Är rymliga och passar därför bra för något breda/kraftiga fötter. Uttagbara sulor. 

Disclaimer: Trots att namnet säger ”waterproof” så är det vattenavvisande som avses. De enda 100% vattentäta skor vi säljer är gummistövlar, fast med dem finns å andra sidan utmaningen med kondensbildning från varma/svettiga fötter… Så finns egentligen helt torra skor?

Alltså: Dessa och andra skor med diverse välkända membranmaterial är toppenbra men är aldrig någonsin 100% vattentäta per fyrkantig definition. 

 

+

Tåliga, sköna och rejäla.

-

Är mycket stora i storleken och breda/rymliga. Kanske ingen nackdel för alla, men har du inte tidigare haft Keen-skor på fötterna, så bör du hålla extra koll på måtten vi mätt upp. Och smala/tunna fötter halkar omkring inne i dessa.

 

TiLl Targhee III

 


Raggsockar

 

RAGGSOCKAR

GRAND ESSENTIALS

 

Nej, det är inga skor men de hör hösten till. I ett par kängor eller bara att mysa runt i hemma.. 

 

+

Varma...

-

Varma... 

 

Till raggsockarna

 


Timberland Stormbucks

 

Stormbucks Chelsea

TIMBERLAND

 

Aningen mer stiliga än Blundstones 500-serie, och framförallt i en bättre/större storlekssortering (upp till storlek 50).
Vi har dem i flera färger. En mångårig favorit hos oss på Grand Shoes

 

+

Snygga, sköna. Har uttagbar sula. .

-

Inte lika robusta som Blundstones 500-serien. Stormbucks Chelsea är mer lämpliga för vardag/jobb än för föräldralediga dagar i leriga lekparker.

 

TiLl Stormbucks