VåRA sommarfavoriter

 

Så vad behövs på fötterna för att ta sig igenom sommaren? Behöver du svalka, komfort, regnskydd eller stil? Eller allt?
Här kommer en handfull av våra personliga favoriter på sommarfötterna. 

 

Keen Newport

 

SKÖNT I SKINN

TIMBERLAND

AMALFI VIBES

 

Fint läder, skön dämpning och med en smart lösning som göra att du kan ha rem runt hälen, eller fälla upp den så att det bara att kliva direkt i och ur. Finns i två bruna nyanser och en svart. 

 

+

Sköna OCH snygga

-

Passar inte mycket breda fötter då delen över framfoten inte är justerbar.

 

TILL Timberland AmALFI

 


Keen Newport

 

Från maj till oktober

KEEN

NEWPORT / NEWPORT H2

 

Nästan det enda jag har på fötterna från maj till oktober. Helt obegripligt för vissa, helt naturligt för dem som redan äger ett par Keen Newport.
Men ska du på restaurang eller sommarfest bör nog dessa lämnas hemma på skohyllan. De gör sig helt enkelt inget vidare ihop med lite finare kläder.

Men så fort du kommit hem från festen eller det där lite viktigare mötet åker dessa på - direkt! 
Tillägg: Skillnaden mellan Newport och Newport H2 är att de senare är vattentåliga då ovandelen är helt i syntetmateriel.

 

+

Vi kan hålla en hyllningsföreläsning om dessa, vilket i sig är helhetsbetyget.

-

Är ganska breda i lästen, så har du smala/tunna fötter är detta tyvärr inget för dig.

 

TILL KEEn newport

 


Keen Newport

 

ÅRETS BÄSTA

GRAND ESSENTIALS

LOUNGE SLIDES

 

Oklart om vi skulle kalla dem Lounge Slides eller Land Slides?
Navigera mellan grill, glasskiosk och hängmatta i oklanderlig stil. Lika lätt som du kliver i dessa, lika svårt blir det att vara utan dem. Får till skillnad från de flesta andra skodon faktiskt plats i din weekend bag .

 De här passar till allt och alla sammanhang året om - om du frågar oss alltså :)

I övrigt erbjuder de lika mycket (eller lite) som du kan förvänta dig av ett par badtofflor. Finns i Marinblå eller Svart

 

+

Vad kan vi säga utan att verkar stötande partiskt?

-

Är små i storleken. Se måtten. Du ska inte vandra Kungsleden i dessa. De riskerar möjligtvis att svartlistas av Foträtas Förening.

 

TILL våra egna land slides

 


Keen Newport

 

SOM EN SOMMARBRIS

MERRELL

WILDWOOD AEROSPORT

 

Med ovandel i gles/luftig mesh blir det inte så mycket luftigare än så här - i ett par skor. Med dessa på fötterna blir du knappast insläppt på ett bröllop eller andra sammanhang med någon form av förväntan på anständig klädsel :)
Men varenda sommardag brukar inte innebära bröllopsfest och för Dig är nog komfort och svalka viktigare de allra flesta dagar när solen skiner skarpt och fötterna tenderar att koka över.
Det finns flera fördelar med dessa och ska vi lyfta fram två är det den uttagbara sulan och snabbsnörningen. Skorna finns även i en svart variant.

 

+

Lätta och sköna på foten.

-

Regnar det blir du (såklart) blöt direkt. Är relativt små i storleken, så kika på våra mått och använd FitMyFeet innan du väljer storlek.

 

TILL Merrell Wildwood

 


Keen Newport

 

ETT SÄKERT VAL

BIRKENSTOCK

ARIZONA

 

Har man tillverkat skor i över 200 år och fortfarande är igång bör man gjort ett och annat rätt. Birkenstocks sandaler sitter på miljontals fötter, och i vår mening blir de bara skönare ju längre tiden gått.
Vi har Arizona-modellen i vanlig samt bred läst.

 

+

En beprövad tidlös klassiker.

-

Tål inte vatten, daggigt gräs och annan fukt.

 

TILL Birkenstock

 


Keen Newport

 

RÄTT BÅTAR TILL BÅTEN

SPERRY

OG 2-EYE

 

Sperry är ett relativt nytt märke hos oss men oj de gick åt snabbt. Vi har ett litet lager kvar av dessa klassiska seglarskor - i den inte lika klassiska färgen svart. Vi tycker just de svarta är helt fantastiskt snygga.
Kapten tvärsäker och hans lika sepktiska besättning skriker sig hesa att man man inte kan ha svarta sulor ombord. Men låt oss säga detta en gång för alla - det där med sulor som lämnar färgstreck efter sig började fasas ut någon gång på 1970-talet :)
Dessa lämnar inga spår efter sig - trots att de är just svarta. 

+

Lätta, snygga och sköna. Får plats i en liten packning.

-

Inget du väljer att ha på fötterna om du river av 10'000 steg per dag. Då finns snällare och mer skonsamma alternativ för dina fötter. 

 

TILL SPERRY