Du måste ange minst 4 tecken!
Letar du efter FitMyFeet?
Letar du efter skor i ?
Grand Shoes använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
Ok!
  • Mina Sidor
Trygg E-handel

Grand Shoes är certifierat med Trygg E-Handel

När du som konsument ser en Trygg e-handelssymbol i anslutning till en e-handlare skall du kunna lita på att du kan handla tryggt och säkert i webbutiken.   Syftet med Trygg E-handel är att skapa tydligare, enklare och enhetligare riktlinjer för vad som gäller vid e-handel - både för dig som konsument men även för e-handlaren. Kraven för certifiering är utformade så att du som konsument skall känna till och ta tillvara dina rättigheter när du handlar via internet. Bland annat ställs krav på att webbutiken skall vara tydlig med sin identitet, kontaktinformation, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar samt ha en stabil ekonomi. Du ska genom att handla i en certifierad webbutik också känna trygghet i att butiken kommer att leverera dina varor inom avtalad tid och att du får hjälp efter köpet om något skulle vara fel.

För en fullständig lista över certifierade webbutiker besök: www.tryggehandel.se.


Hur sker butikens certifiering och kontroll?

För att en webbutik ska bli en godkänd Trygg e-handlare måste företaget leva upp till de 12 punkter som ligger till grund för att få nyttja symbolen. Därefter besiktigas webbutiken av ett fristående företag för att se om e-handlaren har rätt att få utnyttja Trygg e-handelssymbolen på sin webbplats och i eventuell marknadsföring.   Trygg E-handel gör efter certifieringen löpande stickprov för att kontrollera att kraven efterlevs.

Kontrollen av e-handlaren är  också självsanerande, då det också är konsumenterna som rapporterar till Trygg e-handel om en godkänd e-handlare inte skulle leva upp till de uppställda kraven.  Vid allvarliga brister kan certifieringen återkallas med omedelbar verkan. Allt detta sammantaget gör att du som konsument kan känna dig säker på att endast seriösa företag bär Trygg e-handel symbolen.    

Initiativet Initiativtagarna till Trygg E-handel är Svensk Distanshandel (SDh) som tillsammans med bland annat Konsumentverket, Råd&Rön, Svensk Handel, Konsument Europa, Svenska Bankföreningen med flera tillsammans tagit fram den 12-punkterslista som e-handlaren måste följa för att få Trygg e-handelscertifiering och rätten att använda Trygg e-handelssymbolen. 
För muspekaren över Trygg E-handelsymbolen för att verifera.